Lepokodin Jäsenten vuosikokous marraskuussa 2016

img_2112

Vasemmalta FARH-yhtiön toimitusjohtaja Ron Hollerand, hallituksen puheenjohtaja Lila Laine, johtokunnan sihteeri Tia Wright ja rahastonhoitaja Silja Tuutti

Lepokodilla henki parantuu, mutta tappioputki valitettavasti jatkuu

 

Lepokodin Jäsenet kuulivat vuosikokouksessaan, mitä Floridan suomalaisen lepokodin vuosi sitten nuorennettu johtokunta on saanut aikaan.

Kokouksen osanottajille jaettiin pitkä lista johtokunnan tekemistä toimenpiteistä. Listalla oli mm. yhtiön nimenmuutos,  työajan seurannan uudistaminen, lähes hoitamatta ollut laskujen perintä ja henkilökunnan työilmapiirin parantaminen.

Kieltämättä johtokunta onkin korjannut monta asiaa, mutta asukasmäärät ja sitä kautta toiminnasta saadut tulot eivät edelleenkään kata menoja, toiminnallinen tulos on yhtä kehno kuin vuosi sitten.

Toimitusjohtaja Ron Hollerand kertoi hieman vaikeasti seurattavassa katsauksessaan aikaisemminkin kuullun ongelman, suomalainen lepokoti ei ole vakuutusyhtiöiden käytettämien laitosten listalla, jolloin asiakkaiden hankkiminen on työlästä. Kuluja on saatu kuitenkin edelleen karsittua mm. uusilla sähkö- ja puhelinsopimuksilla.

Lepokodin johtajan Katja Pukkilan osuus oli myös jokseenkin aikaisempien esitysten kaltainen, asukasmäärä on pysynyt edelleen alhaisena, asukkaiden keski-ikä on 89 vuotta.

Mielenkiintoisempi oli sitten rahastonhoitajan raportti. Pettymyksenä oli, että johtokunta ei edelleenkään kertonut yhtiön tasetilanteesta mitään, käytettävissä oli vain suppea lyhyt tulosraportti.

Raportista selviää, että yhtiön kuluja on saatu karsittua noin miljoonalla dollarilla, mutta myös tulot ovat vastaavastii pudonneet noin miljoonalla. Kesäkuun loppuun päivätyn tiedon mukaan toiminnallinen tulos oli miinuksella edellisen vuoden tavoin noin 434.000 dollaria. Edellisellä kaudella tulosta korjasi siedettävämmäksi muhkeat lahjoitukset, niitä nyt uusimmassa  raportissa  oli vain noin kolmannes edellisvuodesta.

Kuinka kauan lepokodin vararahastot sitten kestävät isoa tappiota jää vain nähtäväksi. Yhtiön tasetietojen puuttuessa yhtiön tulevaisuuden näkymät jäävät edelleenkin huhupuheiden varaan.

Positiivisimmän puheenvuoron piti Lepokodin Ystävien June Rantanen, joka luetteli mittavan joukon Ystävien toiminnan tuloksista.

Johtokunta toi myös uudelleen kokouksen käsiteltäväksi virtaviivaistamansa yhtiöjärjestyksen. Uutuuksina oli johtokunnan kokousten pitomahdollisuus puhelin- tai nettikokouksena, varamiesvirkojen poistaminen ja kokouksista tiedottamisen uusiminen. Hupaisana yksityiskohtana oli  aikaisemmassa  yhtiöjärjestyksessä määrätyn, paikalliseen sanomalehteen toimitetun kokousilmoituksen katoaminen lehden toimituksessa. Edellisessä kokouksessa yhtiöjärjestyksen muutokset jäivät pöydälle juuri puuttuneen lehti-ilmoituksen perusteella. Tulevaisuudessa kokouksista ilmoitetaankin pääasiallisesti lepokodin omalla ilmoitustaululla ja johtokunnan erikseen päättämillä muilla tavoilla.

Yhtiöjärjestyksen olennaisena muutoskohtana oli kuitenkin pysyvien toimikuntien l. komiteoiden kokoonpanossa. Uusi yhtiöjärjestys mahdollistaa nyt johtokunnan ulkopuolisten komiteajäsenten mukanaolon.  Muutoksella pyritään komiteoihin saamaan lisää tietoa ja ymmärrystä,  lopullinen päätösvalta ja vastuu on edelleenkin  koko johtokunnalla.

Kaikki muutokset yhtiöjärjestykseen hyväksyttiin ilman vastustusta.

Uusina asioina käsiteltiin Lepokodin aikaisemmin hankkimien rakennustonttien kohtaloa. Yhtiö on pistänyt alueet myyntiin huomattavasti hankintahintaa korkeammalla hinnalla ja odottaa tarjousta mahdolliselta asiakkaalta jo marraskuun alkupuolella. Yhtiön aikaisempi puheenjohtaja Tapio Salin varoitti hallitusta myynnin aiheuttamista mahdollisista vaatimuksista lepokodille ja mahdollisesta lepokodin oman alueen roimasta arvon alentumisesta mahdollisen myynnin seurauksena.

Varsin rauhanomaisesti sujunut kokous kesti juuri kaksi tuntia.

Tarkkailijana Timo Vainionpaa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s