Lepokodin Jäsenten puolivuotiskokous ei herättänyt suuria tunteita, vaikka takana on positiivinen puolivuotiskausi

 

farh2017

Puheenjohtaja Lila Laine ja johtokunnan sihteeri Tia Wright

Vielä muutama vuosi sitten Floridan suomalaisen lepokodin, FARH Inc-yhtiön jäsenten kokoukset herättivät isompiakin intohimoja. Nyt pidetty Jäsenistön puolivuotiskokous oli varsin väritön, jopa Lepokodin johtajan Ron Hollerandin katsaus jäi saamatta toimitusjohtajan jouduttua liikenneonnettomuuteen ja estyessä kokouksesta.
Tulevaisuudessa voisi ehkä ehdottaa hieman parempaa valmistautumista ja vaikka katsausten tulostamista etukäteen kokouksen tarpeisiin, jolloin ne voitaisiin lukea jonkun muun toimesta.

Kokoukseen osallistui vain 25 henkilöä, mutta kokouksen päätösvaltaisuuteen vaadittava 17 henkilön raja ylittyi vielä mukavasti.

Katja Pukkilan, Lepokoti-osaston johtajan katsaus oli jokseenkin vanhan toistoa. Asukasluku on talvikauden aikana vaihdellut 29-36 henkilön välillä. Uusia asukkaita kirjattiin Lepokodille kauden aikana kaikkiaan 15, joten poistuma on ollut myös merkittävä asukasluvun ollessa edelleenkin vain 35. Kiinnostusta talvitarjouksen mukaisesta yhdestä ilmaisesta kuukaudesta on ollut, mutta ei sitä huolimatta ei tuloksia ainakaan tälle kaudelle tarjouksesta tullut.  Lepokodin asukkaiden keski-ikä on  varsin korkea,  89 vuotta.

Hoitokodin raportin puuttuessa päästiin ehkä kaikkein kiinnostavimpaan kohtaan, rahastonhoitajan raporttiin.  Tarkkailija ei voinut kuitenkaan olla huomaamatta, että jopa johtokunnan piirissä saatuun talousraportointiin suhtaudutaan hieman varauksellisesti. Lyhyt ja varsin puutteellinen talousraportti sisälsi vanhaan tapaan vain tulosraportin, tasetietojen puuttuessa mitään tulevaisuuden suuntaviivoja voi vain arvailla.

Jos tulosraportti on laadittu samojen, aikaisemminkin kaytettyjen periaatteiden mukaisesti, puolivuotiskausi on itse asiassa mukavaa luettavaa.  Edellisen kauden pieni tappio, alle $2.000 dollaria on kääntynyt $22.000 voitoksi. Vaikka tuloksesta poistetaan ”toteutumattomat voitot” ja vielä noin $10.000 dollarin lahjoitukset, jää toiminnallinen tulos edelleen viitisen tuhatta dollaria positiiviseksi!

FARHtulos2017

Tulosraportti

Positiivinen puolivuotistulos tulee kyllä kreivin aikaan. Vuosi sitten nuorentunut johtokunta on joutunut  ottamaan selvää monesta uudesta asiasta ja kehittämään montaa kohtaa. Nyt näyttäisi siltä, että työ on tuottamassa tulosta. Asukasluvut ovat edelleen kovin alhaalla, mutta kuluja karsimalla (noin $200.000) tulotalous saatu, ainakin talousosaston raportin mukaan tasapainoon.

Parin viimeisimmän kokouksen aikana johtokunta on itsekin valitellut suppeata talousraportointia, joka johtuu kahden eri järjestelmän käytöstä. Toivottavasti asia saadaan lopulta kuntoon ja raportointi asianmukaiseksi ja ennenkaikkea luotettavaksi.

Johtokunta raportoi myös joitakin vuosia sitten olleen uudisrakennusuunnitelman mukaisesti hankittujen tonttien myynnistä. Kantona kaskessa on ollut Lantanan kaupunki, joka ei ole myöntynyt tonteille halutuun asemakaavamuutokseen. Ostajia on ollut muutama, joista viimeisin on luvannut toistaiseksi odottaa kaupungin päätöstä kärsivällisesti.

 

Lepokoti-yhtiö pitää jatkonsa kannalta edelleen olennaisena muistiyksikön aikaansaamista. Suunnitelmia ja toimenpiteitä vaivaa vain rakennusvarojen puute. Lepokoti on aloittanut Muistiyksikön varainhankinnan mukavalla keksinnöllä. Ritva Manner on maalannut käytävään ”Elämän puun”, johon lahjoittajat voivat hankkia metallisia lehtiä.

Lepokodin johtokunta on myös ideoinut tarkemmin julkaistavan asukkaiden avustusohjelman. Ohjelmassa voidaan antaa hakemuksesta maksuhelpotuksia uusille Lepokodin suomensukuisille asukkaille.

Kokouksen lopuksi FARH-yhtiön johtokunnan puheenjohtaja Lila Laine kehoitti koko suomalaista yhteisöä positiiviseen asenteeseen Lepokotia kohtaan ja lopettamaan arvelut Lepokodin kohtalosta.

”Pelkästään jo positiivisellä asenteella saamme paljon aikaan. Täällä Lepokodilla kaipaamme suomalaisyhteisöltä ennen kaikkea uskomista ja luottamusta toimintaamme.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s